COMPUTER GENERAL KNOWLEDGE QUIZ - MAINS QUESTION - DAILY CURRENT AFFAIR QUESTIONS AND ANSWERS

Monday, January 11, 2021

COMPUTER GENERAL KNOWLEDGE QUIZ

GENERAL KNOWLEDGE QUIZ COMPUTER

Topic:- General Computer

NUMBER OF QUESTION -14


1)  In MS Excel 2007, Print Tiles will be located in which of the following tabs?


1. Layout tab

2. Insert tab 

3. View tab

4. Page Layout tab 


Correct Answer :-  Page Layout tab 


2) Which of the following options is not present in MS Word 2010? 


1. Sort 

2. Magic tool 

3. Clip art

4, Font 


Correct Answer :-  Magic tool 


3) What kind of material does ‘IC’ in computers made of? 


1. Aluminium 

2. Vibranium 

3. Silicon 

4, Gallium


Correct Answer :-  Silicon 


4) In MS Word 2010, on which side will the rulers appear in the screen? 


1. Top and Right 

2. Top and Bottom 

3. Left and Top 

4, Left and Bottom 


Correct Answer :-  Left and Top 


5) In MS Word 2010, a paragraph gets selected by clicking how many times on the mouse? 


1. Once

2. We cannot select whole paragraph in MS Word 

3. Twice 

4. Thrice 


Correct Answer :-  Thrice 


6) In MS Word 2010, what is the function performed by the AutoCorrect? 


1. It automatically corrects a given sentence. 

2. It gives different word having same meaning. 

3. It gives correct sentence. 

4. It corrects misspelled words.


Correct Answer :-  It corrects misspelled words. 


7) In MS Word 2010, the ‘Format Painter’ can be used for which of the following options? 


1. Paint 

2. Graphics 

3, Text 

4. Images 


Correct Answer :-  Text 


8) In MS Word 2010, which of the following options will not be present in ‘Clipborad’? 


1. Paste

2. Copy 

3. Redo 

4. Cut 


Correct Answer :-  Redo 


9) In MS Excel 2007, we use the in order to freeze the row only. 


1. Insert tab 

2. Review tab 

3. Design tab 

4, View tab 


Correct Answer :-  View tab 


10) In MS Excel 2007, option will allow you to delete, edit, or add new conditional

formatting rules. 


1. New Rules 

2. Manage Rules 

3. Clear Rules 

4. None of the above


Correct Answer :-  Manage Rules 


(11) In MS Excel 2010, the shortcut key to display Save As dialogue box is: 


1. F10

2. Ctrl+S

3. F12

4. Alt+F12


Correct Answer :-ALT+ F12


12) In MS Excel 2007, Themes button will be available in__.


1. Insert tab 

2. Review tab 

3. Home tab 

4. Page Layout tab 


Correct Answer :-  Page Layout tab 


13) Operating system is type of ————software. 


1. system 

2. application

3, volatile 

4. processing 


Correct Answer :- system 


14. In any MS Office 2007, which of the following options is use to retain the original format of the item selected? 


1. Keep Text Only 

2. Keep Source Formatting 

3, Set Default Paste 

4. Match Destination Formatting 


Correct Answer :-  Keep Source Formatting 

No comments:

Post a Comment

Most Read

Monetize your website traffic with yX Media
//disable Text Selection and Copying